Lyon Hutten: ‘Geef me een microfoon en ik praat het aan elkaar!’

 

“Presenteren is wat ik het liefste doe!” Aan het woord is Lyon Hutten. Deze 32-jarige inwoner van het Overijsselse Nieuw Heeten kunt u nu inhuren voor allerhande presentatieklussen. “Van bedrijfsopening tot evenement, van ceremonie tot stuntshow, geef me een microfoon en ik praat het aan elkaar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

In zijn woonplaats is Lyon de vaste spreekstalmeester van het Bouwvakfeest (het jaarlijkse dorpsfeest), de jaarlijkse playbackshow, de kinderspelen en de uitgebreide carnavalsfestiviteiten. Maar in de ruime regio rond Nieuw Heeten zullen de meeste mensen hem kennen van VAT On Wheels, een festival dat geheel in het teken staat stuntspektakel met motoren en eigenlijk alles wat gemotoriseerd is. De editie van 2009 bracht ruim drieduizend bezoekers op de been. “Een enorme kick”, noemt Lyon het. “Het vond allemaal plaats in een bomvolle tent en ik mocht het presenteren samen met Seb van de Berg van Eurosport. Het was echt genieten!”

Zijn stijl? Ten eerste is ie enthousiast, niet voor niets is hij een neefje van Willie Oosterhuis. “Via hem heb ik ook al een presentatieklus voor RTV Oost mogen doen. En hij heeft me ook al regelmatig een kijkje achter de schermen laten nemen bij de Regiotap. Ik ben meerdere keren naar het Mega Piratenfestijn geweest, gewoon om te kijken hoe Willie het aanpakt. Maar ik ben qua presentatie geen kopie van Willie. Ik heb mijn eigen stijl. Ik ben toch net even iets minder uitbundig. Maar humor vind ik wel heel erg belangrijk. Als het ook maar even kan gooi er een droge opmerking doorheen. Maar de situatie moet er dan wel naar zijn. Bij een modeshow moet je niet te leuk willen doen!”

 Top

Biografie